Rosa Вода Пакет

150ДЕН.

  • Шифра на производ: ZMA17280
  • Достапност: На залиха

Тагови: Voda, Роса, Негазирана, вода, Rosa, Negazirana,

Роса е изворска вода со ниска содржина на минерали која закрепнува со силата на природата од Власинските врвови. Rosa е вистинска реткост во Европа, бидејќи до потрошувачите стигнува без никаква преработка, онаква каква што е на самиот извор кој се наоѓа на 1.550 m надморска височина во еколошки чисто, идеално опкружување на заштити.

Vlasinska ROSA. Изворска вода негазирана. Извор Власина – Топли До, Република Србија. Нето-количина: 500 mL. 1 литар вода содржи: сув остаток на 180°С 55 mg/L, калциум, Ca++ 10,0 mg/L, Магнезиум, Mg++ 0,9 mg/L, Натриум, Na+ 2,6 mg/L, Калиум, K+ <1,0 mg/L, Бикарбонати, HCO3- 42,7 mg/L, Нитрати, NO3- 1,3 mg/L, Сулфати, SO4– 5,4 mg/L, Хлориди, Cl- <1,0 mg/L, Силикати, (SiO2 / SiO3–) 13,7/17,8 mg/L.
Одобрение за ставање во промет на изворска вода ROSA бр.46-239 од 03.02.2017, издадено од АХВ. лаб. анализа бр. V4548 од 22.12.2016 извршена во Завoд за јавно здравје Врање, Центар за хигиена и хумана екологија Ј.Ј. Лунге 1, Врање, Србија.

Напишете коментар или оценка

Забелешка: HTML-от не е преведен!
    Лош           Добар
Captcha